^Ugrás felülre

 

FELHÍVÁS

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre
online szavalóversenyt hirdet
Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából  
6 - 14 évesek
14 - 18 évesek
18 év felettiek
részére
Jelentkezni az űrlap kitöltésével és visszaküldésével ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) lehet 2023. március 31-ig,
mely elérhető a Gyevi Art Kulturális Egyesület honlapján: www.gyeviart.hu,
a facebook oldalán és az algyői könyvtárban.
Szabadon választott verssel lehet nevezni.

Az online szavalóversenyen való részvételhez egy max. 3 perces videót kell elküldeni
legkésőbb 2023- március 31-ig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.
A videón hangozzék el a versmondó neve, a vers címe és a teljes szöveg.
A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a versmondást fogják értékelni, nem a videó minőségét.

Mobiltelefonnal történő rögzítéskor kérjük a készüléket fekvő helyzetbe fordítani!

Az értékelést 3 tagú zsűri végzi: minden kategória 1-3 helyezettje ajándékutalványban részesül.

Eredményhirdetés: ünnepi gálaműsor keretében lesz 2023. április 11-én 17 órakor,az Algyői Könyvtárban.

 
TÁMOGATÓINK
A 15 éves Parlando Énekegyüttes jubileumi programját: NEA-KK-15-SZ - 500.000 Ft
az Egyesület 2016. évi működését támogatta: NEA-KK-16-M - 250.001 Ft
az Egyesület 2018. évi működését támogatta: NEA-NO-18-M - 250.000 Ft
az Egyesület 2018. évi szakmai programját "Hagyományok útján határon innen és túl" - NEA-NO-18-SZ - 600.000 Ft
az Egyesület 2019. évi programját "Hagyományok útján határon innen és túl" - NEA-NO-19-Ö-V-0587 - 946.334 Ft
az Egyesület 2020. évi programját  "Hagyományok útján határon innen és túl - ÉVFORDULÓK jegyében"
- NEA-NO-20-Ö-V-0447 - 1.100.000 Ft.
- NEAO-KP-1-2021/6-00339 - 150.000 Ft
- NEAG-KP-1-2023/1-000977 - 350.000 Ft
 
  
 
 
Rendszeres támogatónk: Algyő Nagyközség Önkormányzata
 
Működési színterünk és segítőnk:
 
Algyői Könyvtár
Algyői Faluház
 

Kedves Látogató! 

Szeretettel köszöntjük honlapunkon!

 

Az algyői Gyevi Art Kulturális Egyesületet 2002-ben hoztuk létre. Alapító tagjaink a Nőegyletből kikerülő, énekelni szerető asszonyok voltak, s a kórusnak a Parlandó nevet adták. Ma is ezt a nevet viseli  egyesületünk énekcsoportja.

Kedves Látogató! Budapesttõl Tokión át, Los Angeles-ig, ha a magyar zenekultúra után érdeklődünk, Liszt, Bartók után bizonyára Kálmán Imre, Lehár Ferenc vagy leginkább Seress Rezsõ - Spitzer Rudolf - nevét említik. Kálmán Imre, Huszka Jenő és társaik azok, akik a bécsi operett, a valcer és a magyar népzene elemeire és hagyományaira felépítették, teremtették meg a semmi más zenei és nemzeti zenével nem összetéveszthető stílust.

 

A Parlandó Énekegyüttes tagjaiként büszkén vállalt célunk a hagyományápolás, a magyar operett és sanzon megismertetése és népszerűsítése. Szórakoztatni, kellemes, kulturált kikapcsolódást biztosítani fiataloknak és szépkorúaknak egyaránt. Énekegyüttesünk tagjait a zene, a dal, az együtténeklés szeretete hozta össze. Nem vagyunk tanult, kiművelt énekesek, inkább csak szívből dalolók.

 2009. óta új utakon járunk, CD-zenei alapokra énekelünk, de 2011. őszétõl Gera János személyében új művészeti vezetővel készülünk előadásainkra. Műsorunkat elsősorban fesztiválokra, falunapokra, városi rendezvényekre, vállalati rendezvényekre, családi napokra, nyugdíjas találkozókra, fürdő-fesztiválokra, bálokra ajánljuk!

 

A Gyevi Art Kulturális Egyesület másik amatőr művészeti tevékenységet folytató csoportja az Algyõi Tollforgatók Köre 2005. január 13-án alakult 10 fővel. Azóta havonta, mindig 13-án tartjuk köri foglalkozásainkat. Célunk volt: összefogni azokat az algyői amatőr írókat, költőket, akiknek még nem jelent meg kötete, s lehetőséget adni nekik a bemutatkozásra. Ezt önállő estek szervezésével, s az Algyői Hírmondó (havonta megjelenő helyi közéleti lap) hasábjain szándékozunk megvalósítani.

Az elmúlt években sokrétű tevékenységet végeztünk, többek között bekapcsolódtunk az országos „Nagy Könyv” mozgalomba, s a helyi könyvtárral együttműködve (a könyvtár ad helyet a Körnek, szoros kapcsolat alakult ki a Kör és az intézmény között) pályázatot írtunk ki, vetélkedőket, író-olvasó találkozókat szerveztünk.

Néhányan a tagok közül nemcsak írnak, hanem „kézműveskednek” is (fát faragnak, ikont festenek, karikatúrát rajzolnak), s e tevékenységek bemutatásához is partner volt a könyvtár. Több kiállítást rendeztünk, szerveztünk. Igen jelentősnek mondható, hogy sikerült felvennünk a kapcsolatot a hódmezővásárhelyi Kárász József Alapítvány Irodalmi Körével, s mára ez kölcsönös együttlétekké, rendezvényekké, sőt barátsággá alakult. Időnként más települések író-olvasó találkozóit, irodalmi estjeit is meglátogatjuk. A szakmai beszélgetéseket, új írások bemutatását természetesen kiegészítik más baráti együttlétek is, hiszen minden hónapban 13-án találkozunk, s ha ez pl. vasárnapra esik, akkor „vasárnapi programot” szervezünk, pl. színházlátogatást, kiállítást vagy netán kávéházi együttlétet.

Örömünkre szolgál, hogy 2011-ben Algyő Nagyközség Önkormányzata támogatásával sikerült megjelentetnünk egy antológiát tagjaink írásaiból ALGYŐI PALETTA címmel.

 

A Gyevi Art Kulturális Egyesület harmadik mûvészeti csoportja az Alkotók Köre. Az Alkotók 2011. október 1-jétől tagjai az egyesületünknek. Ezen belül több csoport működik, a kézműveseké - melyek között találunk fafaragókat, rajzolókat, festőket, hímezőket, agyagozókat, kosárfonókat, nemezelőket...

 

Kedves Látogató!

Valamennyi csoportunk várja az érdeklődő algyőieket.

 

Horváth József elnök