^Ugrás felülre

Szilágyi Perjési Katalin

Hangulatos kirándulás Nagyváradon
A bihari megyeszékhelyről elszármazott, de azt változatlanul szívből szerető lélekkel ismerkedhettek meg a nagyváradiak szombat délután. Szilágyi-Perjési Katalin szerzői délutánja zajlott a Lorántffy Központban.
A moderátor szerepét betöltő Kupán Árpád segítségével mutatkozott be az az alkotó, aki önmagát amatőr írónak, költőnek mondja.
Szilágyi-Perjési Katalin elárulta: intenzíven él benne továbbra is Nagyvárad, bár régóta nem itt él. A magyarországi Algyőn lakik, családjával együtt, ám változatlanul kötődik Váradhoz is. Thurzó Sándor József által biztosított zenei aláfestéssel mutatkozott be a közönségnek, s műveiből F. Márton Erzsébet olvasott fel.
Elmondta: hobbiból ír, könyvei átlagosan száz példányban jelennek meg, azaz nem széles körben ismertek.
Ezzel együtt a visszajelzések pozitívak. Egyébként mind versben, mind prózában otthonosan mozog. Szilágyi-Perjési Katalin írásai online irodalmi oldalakon is olvashatók. Rendszeresen vesz részt irodalmi megmérettetéseken. Alapító tagja az Algyői Tollforgatók Körének, rendes tagja a Magyar Újságírók Közösségének, a Szeglet Irodalmi Társaságnak, tiszteletbeli tagja a Fiatal Írók Szövetségének. 
Algyő önkormányzata munkásságát 2009-ben Alkotói Díjjal jutalmazta.
2011-ben jelent meg első kisregénye, Aranykalitka címmel.
Forrás: Bihari Napló
(A rendezvény időpontja: 2013. március 23. - Szerk.)